• Excuses...Begone!

    Article by Dr Wayne W. Dyer

    Within the pages of this transformational book, Dr. Wayne W. Dyer reveals how to change the self-defeating thinking patterns that have prevented you from living at the highest levels of success, happiness, and health. Even though you may know what to think, actually changing those thinking habits that have been with you since childhood might be somewhat challenging.

    Within the pages of this transformational book, Dr. Wayne W. Dyer reveals how to change the self-defeating thinking patterns that have prevented you from living at the highest levels of success, happiness, and health. Even though you may know what to think, actually changing those thinking habits that have been with you since childhood might be somewhat challenging.

    If I changed, it would create family dramas … I’m too old or too young … I’m far too busy and tired … I can’t afford the things I truly want … It would be very difficult for me to do things differently … and I’ve always been this way … may all seem to be true, but they’re in fact just excuses. So the business of modifying habituated thinking patterns really comes down to tossing out the same tired old excuses and examining your beliefs in a new and truthful light.

    In this groundbreaking work, Wayne presents a compendium of conscious and subconscious crutches employed by virtually everyone, along with ways to cast them aside once and for all. You’ll learn to apply specific questions to any excuse, and then proceed through the steps of a new paradigm. The old, habituated ways of thinking will melt away as you experience the absurdity of hanging on to them.

    You’ll ultimately realize that there are no excuses worth defending, ever, even if they’ve always been part of your life—and the joy of releasing them will resonate throughout your very being. When you eliminate the need to explain your shortcomings or failures, you’ll awaken to the life of your dreams.

    Excuses … Begone!

    1. It will be difficult.

    ANSWER: I have the ability to accomplish any task I set my mind to with ease and comfort.

    2. It is going to be risky.

    ANSWER: Being myself involves no risk. It is my ultimate truth and I live fearlessly.

    3. It is going to take a long time.

    ANSWER: I have infinite patience when it comes to fulfilling my own destiny.

    4. I don’t deserve it.

    ANSWER: I am divine creation -- a piece of God - how can I be undeserving?

    5. It is not my nature.

    ANSWER: My essential nature is perfect and faultless -- it is to this nature that I return

    6. I can’t afford it.

    ANSWER: I am connected to unlimited source of abundance.

    7. Nobody will help me.

    ANSWER: The right circumstances and people are already here and will show up on time.

    8. It has never happened before.

    ANSWER: I am open and willing to attract all that I desire beginning here and now

    9. I am not strong enough.

    ANSWER - I have access to unlimited assistance. My strength comes from my connection to my source.

    10. I am not smart enough.

    ANSWER: I’m a creation of the divine mind, all is perfect and I am a genius in my own right.

    11. I am too old — not old enough.

    ANSWER: I am an infinite being -- the age of my body has no bearing on what I do or who I am.

    12. It’s too big.

    ANSWER: I think only about what I can do now. By thinking small I accomplish great things.

    13. I don’t have the energy.

    ANSWER: I feel passionately about my life. And this passion fills me with excitement and energy.

    14. It is my personal family history.

    ANSWER: I live in the present moment by being grateful for all of my life experiences as a child.

    15. I am too busy.

    ANSWER: As I unclutter my life I free myself to answer the callings of my soul.

    16. I am too scared.

    ANSWER: I can accomplish anything I put my mind to because I know I’m never alone.

    Excerpt from Excuses... Begone! © Dr Wayne W. Dyer, 2009

    Back to top

    Bottom of page

    « Happiness is in the fieldAll About Hair »
    Pin It

    Tags Tags:
  • Comments

    No comments yet

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Add comment

    Name / User name:

    E-mail (optional):

    Website (optional):

    Comment: